Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Erectieshop.nl staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Erectieshop.nl wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Speciaal voor jou

/img/aanbiedingen/spvj_meersperma_maart16.jpg

Droge vagina

http://erectieshop.nl/img/info-advies/droge_vagina.jpg 56% van de Nederlandse vrouwen heeft wel eens last van vaginale droogheid. Ondanks dat iedere vrouw met dit probleem te maken kan krijgen ontstaan de meeste problemen door hormoonveranderingen na de overgang. We bespreken het ontstaan en de gevolgen van vaginale droogheid en wat je hier aan kunt doen.

De functie van vaginavocht
In de vagina zitten kliertjes die vocht produceren. Dit vocht zorgt er voor dat de penis gemakkelijk in de vagina gebracht kan worden. Wanneer de vagina te droog is kan pijn ontstaan tijdens het vrijen. De vagina raakt geïrriteerd en schraal. Vaginavocht zorgt tevens voor de juiste zuurgraad in de vagina. Het zorgt er voor dat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen en infecties voorkomen worden.

Wanneer krijg je last van vaginadroogheid?
Vaginale droogheid kan bij vrouwen in alle leeftijden voorkomen. De meest voorkomende oorzaak zijn hormonale veranderingen tijdens de tweede helft van het menstruatiecyclus, de zwangerschap, het geven van borstvoeding en de overgang. Een verminderde aanmaak van oestrogenen in het lichaam heeft invloed op de aanmaak van vaginavocht en de bloeddoorstroming naar de vagina.

Ook vermoeidheid, stress, het gebruik van tampons en te vaak wassen met zeep kan vaginadroogheid tot gevolg hebben. Verder komt vaginale droogheid vaak voor in combinaties met ziektes zoals diabetes en nierziekten, medicijnen zoals antidepressiva, bètablokkers en plaspillen of chemokuren en nierdialyses.

Gevolgen van vaginadroogte
Vaginadroogte kan vervelende gevolgen hebben voor een vrouw. De meeste ongemakken worden tijdens de seks ervaren. De penis kan niet meer soepel in de vagina bewegen. Hierdoor ontstaat pijn, schraalheid en irritatie. Vaak gaat de vrouw tegen het vrijen op zien waardoor het libido minder wordt. Ook voor haar partner is het een erg vervelend probleem. De penetratie voelt voor hem onprettig aan en hij wil zijn vrouw natuurlijk geen pijn doen. Tijdens dagelijkse beweging kan vaginadroogheid een branderig, schurend of stekend gevoel veroorzaken. Doordat de zuurgraad van de vagina aangetast wordt ontstaat jeuk en irritatie en soms zelfs een onaangename vaginageur.

Tips bij vaginale droogheid
In niet alle gevallen gaat vagina droogheid vanzelf over. Soms is dit een blijvend probleem. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de vochttoevoer naar de vagina te verbeteren:

 • Regelmatig seks hebben is een goede manier om de vochtklieren opgang te houden. De slijmvliezen in de vagina blijven beter doorbloed. Ook is het belangrijk op de juiste manier gestimuleerd te worden. Vrouwen na de overgang hebben nu eenmaal wat meer stimulatie nodig dan jongere vrouwen.
 • Bekkenbodemoefeningen bevorderen de bloed- en vochttoevoer naar de vagina. Je kunt bijvoorbeeld kegeloefeningen doen om de bekkenbodemspier te trainen. Span je bekkenbodemspier meerdere keren achter elkaar aan om deze sterker te maken.
 • Glijmiddel kan helpen een de vagina vochtiger te maken en de penis gemakkelijker in de vagina te laten bewegen.
 • Vaginacrèmes en lustopwekkende middelen kunnen er voor zorgen dat de vagina extra geprikkeld en vochtig wordt.

Producten die helpen tegen een droge vagina
Klik op een product om het te bestellen

VAXS, Virginia Tighten Gel, Clito Gel, G-Spot Opium, ViaGel of Women, Intimate Stimugel of women, Virginia Tighten Gel

Waarom Erectieshop

 • Gratis verzending vanaf 30 euro
 • Unieke eigen producten
 • 100% natuurlijke producten
 • Groot assortiment
 • Veilig betalen met o.a. iDeal
 • Snelle levering
 • Discrete verzending
 • Hoge stapelkortingen

Top 5 beste producten

€ 36.00 € 29.00
€ 48.00 € 43.00
€ 69.90 € 67.50
€ 78.00 € 70.00

Discreet verzonden

 • Blanco verpakking. Erectieshop.nl wordt niet als afzender vermeld
 • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen

Keurmerk

<p>Erectieshop is gecertificeerd.</p>